Ahogyan a cég a hűtőberendezések javítóüzeméből egy a világ vezető hütéstechnikai rendszer komponenseinek gyártójává vált:

A Güntner GmbH & Co. KG több mint 80 éves történetre tekint vissza a hűtés-és klímatechnika területén. A kezdetektől fogva a vállalati filozófia alapelvei közé tartozik az ügyfelekkel ápolt szoros személyes kapcsolat, a piacilag és szakmailag optimalizált megoldások fejlesztése érdekében. A hűtőberendezések javítóüzeméből világszerte vezető hütéstechnikai gyártóüzem válás során a Güntner értékes tapasztalatokat szerzett, melyet napjainkban vevői érdekében a tanácsadásba, tervezésbe és megvalósításba fektet.

Minden így kezdődött:

1931-ben Hans Güntner javítóüzemet alapított Münchenben. A háború utáni időkben a javítóüzem súlypontja egyre inkább agyártás felé tolódott. A hűtőrendszer komponensek iránti igény folyamatosan növekedett, így a vállalat az évek során sikeres, középosztálybeli céggé fejlődött. Hamarosan már szűkösnek bizonyult a müncheni üzem, ezért 1950-ben a vállalat egy nagyobb gyárba költözött a München melletti Germeringbe. Az üzem az 1980-as évek elejétől működik a mai fürstenfeldbrucki telephelyen.

Az európai piac folyamatosan növekvő igényeinek történő megfelelés érdekében a Güntner 1990-ban partneri viszonyt alakított ki a magyarországi Hütötechnika vállalattal. A Joint Venture üzembe helyezte a Güntner-Tata gyárat.
2003-ban a magyarországi partner eladta a részét, ezért a Güntner-Tata is a csoport része lett.
Napjainkban a tatai gyártóüzem a Güntner csoport legnagyobb gyára.
Az üzemben 2008-ban két új, innovatív microox® technológiát alkalmazó gyártósor indult.

Saját gyártású Güntner Controls

1990-ben alakult meg a Güntner Elektronik, mai nevén Güntner Controls. A Bielefeld közelében található gyártóüzem szabályozókat és kapcsolószekrényeket állít elő a nemzetközi piac számára. Ezeket a Güntner hőcserélőkhöz optimálisan illő szabályozókat és kapcsolószekrényeket a vállalatcsoport telephelyein keresztül világszerte forgalmazzák.

Terjeszkedés az ázsiai piacon

A Güntner Indonesia 1996 óta gyárt kiváló minőségű lamellás hőcserélőket az ázsiai piac számára. A fejlesztésben és kereskedelemben dolgozó mérnökök szakértő csoportja kezeli a teljes körű ügyfélkérdéseket és megbízásokat. A Güntner így a lehető legnagyobb mértékben figyelembe veheti a kiterjedt ázsiai piac speciális igényeit.

Az észak- és dél-amerikai kontinens nyújtotta lehetőségek kiaknázása

Az amerikai kontinensen elsőként létrehozott gyártóüzem a 2002-ben alapított Güntner de México. A Monterrey-i stratégiai telephelyen található Güntner kiváló minőségű hőcserélőket és UL minősítéssel rendelkező kapcsolószekrényeket gyárt a teljes amerikai piac számára. Az üzem 2002-es megnyitása óta a gyártóterület csaknem megduplázódott a piac speciális követelményeinek történő megfelelés érdekében.
A Güntner 2001 óta az Egyesült Államokban is jelen van üzemi telephelyével, hogy az észak-amerikai piac igényeit is figyelembe vehesse.

Güntner do Brasil megnyitása

A vállalat a Güntner do Brasil 2008-as megnyitásával további fontos terjeszkedési lépést tett az amerikai kontinensen. A Güntner csoport így tovább bővítette és erősítette jelenlétét a dél-amerikai piacon. A Güntner do Brasil telephelyen vizes visszahűtők, elpárologtatók és kondenzátorok készülnek a amerikai piac számára.

Ossza meg ezt az oldalt

A Güntner története

Amennyiben szeretné a Güntner történetét részletesen is megismerni, itt a teljes dokumentumot letöltheti:

Mérföldkövek a Güntner történetében
1931Cégalapítás Münchenben
1945Új irányváltás az alkatrészgyártás felé
1950Húsüzemek hűtőtechnikai ellátás
1960Gyár áthelyezése Germeringbe
1968Innovatív radiálventilátoros kondenzátor bevezetése
1970Komponensek szupermarketek hütörendszerei számára
1972Nagy hatékonyságú, eltolt csőosztású elpárologtatók piaci bevezetése
1979Nagyteljesítményű számítógépek klimatizálása
1982A gyártás áthelyezése Fürstenfeldbruckba
1985Hütéstechnikai komponensek mélyhűtött ételek feldolgozásához
1990A termelés elindítása Magyarországon, a Güntner Elektronik megalapítása
1996A gyártás elindítása Indonéziában
2001Értékesítési iroda llétrehozása az Egyesült Államokban
2002A termelés elindítása a mexikói Monterrey-ben
2004Güntner hőcserélők alkalmazása szélcsatornákban Forma 1-es versenyautók és ICE vonatok teszteléséhez
2005Két kereskedelmi iroda alapítása Kínában
2006A Güntner fennállásának 75 éves jubileuma
2007A Penthouse hűtő koncepciójának bevezetése
2008Az innovatív microox® technológia bemutatása, a Güntner do Brasil integrálása
2009Güntner Motor Menedzsment (GMM) innovatív szabályozó rendszer kondenzátorok és visszahűtők számára
2010A világ első microox® technológiájú kondenzátora