Koncentrált erő

A kutatás és fejlesztés a Güntnernél nagyon fontos szerepet játszik. Csak a fürstenfeldbrucki központban több mint 50 dolgozó tevékenykedik a kutatás és fejlesztés területén. Ezenkívül fejlesztési csoportok dolgoznak az indonéz, mexikói és magyarországi gyártási telephelyeken, így a Güntnernél világszerte közel 80 dolgozó segíti elő a termékek kutatását és fejlesztését. A témakörökhöz nem csak a konstrukció, termodinamika és kísérlet tartozik, hanem a szoftverfejlesztést és termékmenedzsmentet is magukba foglalják.

A Güntner fejlesztési folyamata

Az új folyamatok fejlesztése az egyértelmű termékfejlesztési folyamat után történik. Minden fejlesztést előzetes vizsgálat előz meg, amely során a piaci követelményekre és a műszaki kivitelezhetőségre vonatkozó alapvető kérdéseket is tisztázzák.

Termodinamikai tervezés
Csaknem minden új fejlesztést termodinamikai koncepció előz meg. A koncepcióhoz a Güntner mindig a legkorszerűbb szoftvereszközöket használja, illetve saját szoftverét veszi igénybe.

Konstrukció
Az új gyártási sorozat termodinamikai alaptulajdonságainak meghatározása után az első konstrukciós tervek is elkészülnek. Már a konstruktív fejlesztés alatt tesztelésre kerül a kivitelezhetőség, valamint az értékelemzések alapján a különböző megoldások összevetése is megtörténik.

Prototípuskészítés
A legmodernebb számítógépes gyártóprogramok sem helyettesítik a gyakorlati tesztet. Az első prototípusok konstrukciójára és tesztelésére a koncepciós fázisban kerül sor. Csak azok a készülékek kerülnek felhasználásra, amelyek a nagyszabású gyakorlati tesztet kiállták.

A prototípusok mérése
Valamennyi új koncepció műszaki tulajdonságait próbapadjainkon teszteljük. Ennek az elvégzésére a vállalaton belüli, mérőkamrákkal és modern mérőeszközökkel rendelkező kísérleti részlegünk áll rendelkezésre. Eurovent tanúsítvánnyal rendelkező vállalatként garantáljuk, hogy a megadott teljesítmények valósak és a hangnyomásszint is megfelelő mértékű.

Sorozatgyártás
Amikor valamennyi műszaki vizsgálat elérte a kitűzött célokat, kezdődik konstruktőrjeink szorgos munkája. Ők készítik el ugyanis az új termék részletes és egyedi rajzait. Adatkezelő rendszerünk segítségével ezek a rajzok világszerte valamennyi telephelyen rendelkezésre állnak, így a termék valamennyi gyártóüzemben előállítható.

Saját kísérleti labor által biztosított Know-how

A Güntner GmbH & Co. KG saját, vállalaton belüli kutatási és kísérleti részleggel rendelkezik. Méréstechnikai ellenőrzés hiányában ugyanis lemezes hőcserélők olyan fontos tulajdonságairól, mint például a termikus teljesítmény, nyomásveszteség vagy zaj, megbízható állítások csak korlátozottan vagy nagyfokú bizonytalansággal tehetők.

Cégünk a nagy kutatási projektek lebonyolítását, továbbá a röviden tisztázandó kísérleti kérdések megoldását is vállalja, a mindenkori szakrészleggel történő szoros együttműködés segítségével.A saját vállalaton belüli kísérleti berendezések egyik legnagyobb előnye, hogy a megszerzett ismereteket tényleges tudásbeli előnyként gyorsan elmélyíthetjük, majd azonnal a fejlesztéshez továbbíthatjuk. Az újonnan nyert ismereteket így haladéktalanuk beépítjük termékfejlesztéseinkbe.

Kutatási és kísérleti részlegünk műszaki feltételei révén igen széleskörű, alkalmazásra vonatkozó kutatást folytathatunk, célzottan megvizsgálhatjuk a speciális vevői igényeket és műszakilag megalapozottan alakíthatjuk át azokat. Ezáltal folyamatosan javítjuk termékeink tulajdonságait a lehető legmagasabb szintű vevői elégedettség érdekében.

Teljesítményvizsgálat, anyagkombinációk és különleges projektek

Fő feladatunk különbözö höcserélötípusok teljesítményvizsgálata különbözö hütöközegek alkalmazása esetén. A széles teljesítménytartomány lefedéséhez különböző méretű mérőkabinok állnak rendelkezésre. A mérőberendezés és a mérési pontosság megfelel az EN 327, EN 328 és DIN 1048 szabványnak. Egy másik vizsgálópadon megvizsgáljuk az elpárologtatók hütöteljesítményét, gyakorlathoz közel álló és részben extrém üzemi feltételek mellett. Vállalatunknál a különféle készüléktípusok különböző anyagkombinációi is részletes vizsgálatra kerülnek.
Ezenfelül különleges kutatási megbízásokat is elvállalunk a hőátviteli technika valamennyi területéről. Ezáltal egészen speciális igényekre is megoldást kínálunk.

Ossza meg ezt az oldalt