Környezettudatos cégvezetés
A Güntner komolyan veszi a környezet és a vállalat iránti felelősséget. Ezért a természetes erőforrások védelme különösen fontos számunkra. Környezetpolitikánk alapvető szerepet játszik a tartós fejlődés iránti elkötelezettségünkben, valamint megjelenik az egész Güntner csoport stratégiájában, folyamataiban és napi tevékenységeiben. Célunk az erőforrások kímélése és az élettér védelme, amelyet valamennyi tevékenységünk során, napi szinten szem előtt tartunk. Ezzel jelentősen hozzájárulunk a természetes élettér védelméhez, valamint az egészség és életminőség biztosításához.

A környezet tartós védelme
Vállalatunk törekszik a tevékenységünk által okozott, környezetre gyakorolt hatások csökkentésére. Ezért a hosszú élettartamú és hatékony termékmegoldások fejlesztésére összpontosítunk. Továbbá folyamatosan optimalizáljuk gyártási folyamatainkat, hogy a keletkező káros anyagok mennyiségét minimálisra csökkentsük. Az ISO 14001 szabvány szerinti minősítéssel rendelkező főüzemünk is bizonyítja, hogy kötelezettséget vállalunk arra, hogy tevékenységeinket környezetbarát módon végezzük, továbbá környezetvédelmi elveket alkalmazzunk.

Gyártási erőforrás-hatékonyság
Fontos számunkra a környezet tehermentesítése, ezért kíméletes gyártási folyamatokat alkalmazunk. Folyamatosan optimalizáljuk termelési folyamatainkat, hogy az emissziókat a lehető legnagyobb mértékben csökkentsük és kíméljük az erőforrásokat. Ezt a legkorszerűbb erőforrás-hatékony termelési technológiák segítségével valósítjuk meg. Erre példaként említhetjük porszóró berendezésünket. A készülék alkalmazása lehetővé teszi a munkaterek levegőminőségének javítását. A berendezés energiaszükséglete erősen lecsökken az alacsonyabb beégetési hőmérséklet révén. Ezenfelül a porszóró zárt szennyvízelvezető rendszerrel rendelkezik, amely jelentősen hozzájárul a vízfelhasználás mérsékléséhez.

Az üzemépület energiahatékony használata
Gyártóüzemeink erőforrás-hatékony működése mellett figyelmet fordítunk az energiahatékony épületkezelésre is. Főként épületeink világítási, klimatizálási, valamint sötétítési területei kerültek optimalizálásra, hogy ezáltal az épület napi energiaszükségletét minimális szinten tarthassuk.

Hulladékkezelés és nyersanyagok újrahasznosítása
Az újrahasznosítható nyersanyagokat a vállalaton belül ismételten feldolgozzuk, miközben gyártási folyamatainkat folyamatosan továbbfejlesztjük, hogy egyre nagyobb részt vállalhassunk az újbóli feldolgozás folyamatában, így kímélve a környezetet. Vállalatunk épületeiben szelektív hulladékgyűjtés folyik, különös tekintettel az újból felhasználható és nem újrahasznosítható anyagokra. Az üzleti tevékenységünk során keletkező maradék anyagok nagy részét fémhulladékok teszik ki (fém nyersanyagok, nemesacél, réz és alumínium). Az anyagok elszállítását és újrahasznosítását erre szakosodott vállalatok végzik. A veszélyesanyag-kezelés területén piacvezető partnereink nemzetközi szabványok szerinti technológiát alkalmaznak.

Az erőforrások környzettudatos kezeléséről szóló dolgozói oktatás
A képzés folyamatos biztosítása érdekében vállalatunknál valamennyi új dolgozó részt vesz munkahelyén az erőforrások környezettudatos kezeléséről szóló környezeti oktatáson. Ezt a tanfolyamot évente megismételjük, hogy az erőforrások környezettudatos kezelését aktívan beillesszük a hétköznapi munkafolyamatba. A képzési anyag évenkénti felfrissítésével biztosítjuk az ismeretek állandó jelenlétét és aktuális szinten tartását.

Természetes hűtőközegek alkalmazása
Hőcserélőink természetes hűtőközeggel történő üzemeltetése vállalatunknál évek óta szabványnak számít. Különösen a már meglévő és új technológiával rendelkező hőcserélőink szénhidrogénnel, ammóniával, széndioxiddal és propánnal történő ellátását támogatjuk folyamatos kutatásainkkal

Ossza meg ezt az oldalt