Mit nyújt a GPC a 2013.36 verziótól (07.01.2014)

Vázlat mentése vágólapra

A Szerkesztés menü alatt található két új menüpont, a Vázlat mentése vágólapra és a Vázlatadatok mentése vágólapra. Így egyszerűen átmásolhatók az adatlapon található vázlatok illetve a hozzá tartozó adatok a vágólapra és onnan beilleszthető más alkalmazásokba.

Energiahatékonysági osztály megjelenítése a találati listában

Az energiahatékonysági osztály a találati listában egy külön oszlopban az alapár előtt jelenik meg. Energiatudatos vásárlóknak ez egy jobb döntési alapot biztosít.

Új GCP kapcsolószekrény

A moduláris Güntner Control Panel több rugalmasságot biztosít kedvező áron.

Új Agrárhűtő GACA

Ezt a sorozatot kifejezetten a zöldség- és gyümölcstárolók igényeinek megfelelően fejlesztettük ki.

Tartozékok kiegészítése a GACC sorozatnál

A GACC-hez mostantól a külön szállított elektromos leolvasztó fűtés helyett kiválasztható a gyárilag szerelt elektromos leolvasztás is.

HydroSpray® bekapcsolás külön konfiguráció segítségével lehetséges

Igény esetén forduljon kereskedelmi osztályunkhoz.

What does the GPC offer from Version 2013.04 (01.02.2013)?

GPC as the global brand for all regional Güntner selection programs

The following versions of the GPC 2013 are currently available:

  • GPC.EU (Europe)
  • GPC.AM (America)
  • GPC.AP (Asia)
  • GPC.CN (China)

GFD/GVD (Container) range

The GFD (drycooler) and GVD (condenser) ranges with the revised A and B module units are now available in the GPC. The dimensions of these units are specially optimised for container transport while ensuring the best possible performance.

GACC range

The new cubic evaporator range for commercial cooling is now available in the GPC.

ErP basic settings

Here, the user can specify whether the ErP guideline is relevant to them and how they would like to deal with it.

New performance-optimised data format for device data

The data format for providing device data has been completely redesigned. As a result, the data are read in from the selection program more quickly and the amount of time wasted when searching for devices is reduced. The new format also takes up less memory and hard drive space. With the GFD drycooler for example, the amount of space required on the hard drive is reduced from 3.43 MB to 496 kB.

What does the GPC offer from version 2011.70 (25.10.2012)

Propane and propylene for microox® condensers
The series GVX, GVHX and GVVX are now unrestricted clearance also for propane and propylene.

Mit kínál a GPC a 2011.25-ös (2011.07.18.) verziótól?

Átdolgozott szervizkapcsoló-választék:
A különböző, „egyenként” és „párban” kábelezett karbantartási kapcsolókivitelek eddigi jelölőnégyzetei helyett a készülék- és tartozékválasztó párbeszédpanelen már csak egy jelölőnégyzet található. A használni kívánt kábelezési módot (egyenként vagy párban) az új verzióban egy listamezőben lehet kiválasztani (lásd az alábbi képet). Ha egy készülékhez a kívánt kábelezési mód nem áll rendelkezésre, akkor az aktuális módszer kerül alkalmazásra.

Visszahűtő  mint utóhűtő 41/32 bar -esetén
A széria GFH visszahűtők beépíthetők utóhűtőként. Az utóhőtés kialakítás  opciója  32  ill. 41 bar üzemi nyomásnál áll  rendelkezésre. A program hűtőközegtől függően automatikusan kiválasztja a szükséges nagynyomású kivitelt.

Microox kondenzátor, 32/41 bar:
A Finoox kondenzátorokhoz hasonlóan most már a Microox kondenzátoroknál is megjelenik az R410A hűtőközeghez a tartozékok 41 bar max. üzemi nyomású kivitele

Mit kínál a GPC a 2011.23-as (2011.06.03.) verziótól?

A cserealkatrészek listája már nemcsak a főkészülék lehetséges ventilátorait tartalmazza minden kivitelben, hanem utánuk esetleg azokat is, amelyek opcióként rendelhetők meg, pl. a GVX oldalra szerelt mélyhűtője esetében.

Egységes mélyhűtőválaszték a finoox és microox kondenzátorokhoz
A kondenzátorokhoz rendelhető mélyhűtő opció most már a finoox és microox kondenzátorokhoz is egységesen a következő jelölőnégyzettel választható ki a készülékválasztási listából. Itt kiegészítőleg megadható a legalacsonyabb mélyhűtés is. A gyárilag beállított érték 3K, amelyet normál feltételek mellett a microox mélyhűtők is elérnek. A microox esetében ezt követően egy különálló, a finoox esetében pedig egy integrált mélyhűtőt kell kiválasztani.

Új 1/2”-os golyóscsap tartozék a légtelenítéshez/leürítéshez
Ez a tartozék most már minden jelenlegi visszahűtőhöz rendelkezésre áll.

Megjelenő szövegek hozzáadása a Modbus-hoz
A sikeres készülékválasztás után a szövegek a „Nézet” menüben hívhatók elő

Részterhelés-számítás mentése RTF formátumban
A részterhelés-számítás a Részterhelés-számítás párbeszédpanelen a „Mentés RTF formátumban …” gomb megnyomásával RTF fájlként is menthető. Az RTF formátumot minden szabványos szövegszerkesztő program, pl. a Microsoft Word is olvasni tudja.

Korábbi verziók (2011. májusáig)

A GPC-be integrált új és bővített készüléksorozatok
A GPC 2011 programban a következő termékcsaládok választhatók ki: 

  • Az első GVHX/GVVX microox® technológiájú vízszintes kialakítású kondenzátor
  • A GFD duplablokkos visszahűtő és GVD duplablokkos kondenzátor teljesítményspektrumának bővített változata

A GFD és GVD gyártási sorozatok teljesítményválasztéka egyértelműen bövült. A készülékek széles választékban - összesen több mint 60.000 berendezés - állnak rendelkezésére: A lamellák távolsága, a csősorok száma és a csőgeometria is kiválasztható.

Ezáltal a visszahűtő alkalmazási területe jelentősen bővül: A visszahűtőkre jellemző alkalmazási területeken, magas hőmérsékleti tartományban is felhasználhatók. 

Új készülékfunkciók és tulajdonságok: R410A hűtőközeg kondenzátorokhoz választható
Az R410A hütöközeg már a kondenzátorokhoz is kiválasztható a GPC-ben. Az F lamellás HFKW kondenzátorok – a GVD kivételével – R410A hűtőközeggel és 41 üzemi nyomással kiválaszthatók. Ehhez a 41 bar-os kivitelű tartozékok is rendelkezésre állnak.

Új hűtőközegek felvétele a GPC-be: R401A, R402A, R408A, R409A
A fent említett hűtőközegek immáron szintén kiválaszthatók a GPC termodinamikus kalkulációja során.

Güntner Motor Menedzsment: GMM EC A GMM EC
A kapcsolószekrény párbeszédablak bővítésre került: Itt most a EC ventilátorokhoz a GMM EC Modbus RTU-val választható. Ez az integrált buszinterfész a következő előnyöket nyújtja:

  • Távkezelés és távparaméterezés online adatátvitellel
  • Az energetikailag optimális üzemi pont beállításai a készülék főszabályozásába történő 100 %-os integrálással
  • Információ az üzemállapotról és részletes hibajelentésekről ventilátoronként
  • Magasabb üzembiztonság a háttérszabályozás és a bypass- funkció aktiválása révén

A finoox® és microox® közvetlen összehasonlítása
A GPC főoldalán a microox® és finoox® technológiájú kondenzátorok összevonásra kerültek, így egy felületen találhatók a kondenzátorok. A finoox® és microox® sorozatok egyszerre jelennek meg a készülékválasztás párbeszédablakban, így lehetségessé válik a finoox® és microox® berendezések összehasonlítása.

Új kiválasztási opciók a GVX microox® technológiájú kondenzátor számára
A GVX kondenzátor termékcsaládhoz mostantól a GPC-ben a tartályaláépítés opció (csövezés nélkül) is kiválasztható. Az opció kiválasztása a Folyadékgyüjtö tartály párbeszédablakban valamennyi olyan tartálynál lehetséges amely nem lépi túl a készülék maximális tartálybeépítési méretét. Továbbiakban légszekrény és nyitható ventilátor is bekerült az opciok közé a GPC 2011-be.

Kondenzátorok és visszahűtők részterheléses üzemmódjának kalkulációja
A Güntner Termékkalkulátor (GPC) a részterheléses állapotok gyorsabb, kényelmesebb és rugalmas kalkulációját lehetővé tevő funkcióval rendelkezik. A számításhoz a következő opciók választhatók: csökkentett teljesítmény, fordulatszám-csökkentés (a hangértékek korlátozásához). Az eredmény táblázatos formában, a felhasználó által megadott hőmérsékleti tartományban kerül megjelenítésre.

Zajnyomásszint távolságának megadása a „Készülék újraszámítása" pontban
A zajnyomásszint távolsága mostantól közvetlenül a „Készülék újraszámítása“ pontban is megadható.

A kiválasztott tartozék a „Készülék kiválasztása” pontnál kerül átvételre
A készülék újraszámításánál mostantól a kalkuláció elején kiválasztott tartozék is átvételre kerül. Az utólagosan kiválasztott tartozék (ikon zöld színű "+" jellel) kivételt képez ez alól.

Kondenzátorok és visszahűtők meghosszabbított lábai
A Güntner profil burkolatú vízszintes blokkfekvésű kondenzátorok és visszahűtők meghosszabbított, 1100 mm és 1200 mm nagyságú lábbal kaphatók és választhatók a GPC-ben. 

Új jelölőnégyzet a "Készülékválasztás" párbeszédablakban
A GPC 2011-ben a készülékválasztási oldalon „A kiválasztott hütöközeghez nem alkalmas termékcsaládok kikapcsolása" jelölőnégyzet került integrálásra. Ennek a jelölőnégyzetnek a segítségével kikapcsolható az összes olyan készüléksorozat, amelyek a megadott hütöközeghez nem alkalmasak. Ez a jelölőnégyzet előzetes beállításként szerepel. Ezáltal már a keresés elejétől fogva egyszerűbb a gyors és megbízható kiválasztás.

Fogd és vidd funkció
A GPC kezelésének még kényelmessé tétele és az ajánlatok kiválasztásának gyorsabb elkészítése érdekében a Fogd és vidd funkció is integrálásra került. A dokumentumok az egérrel az Explorerből a kiválasztó programba, illetve a termékkiválasztó programból közvetlenül a böngészőbe húzhatók vagy mellékletként elektronikus levélbe illeszthetők.

GPC Súgó funkció Windows Vista és Windows 7 számára
A GPC Súgó funkció már Windows Vista és Windows 7 operációs rendszereken is elérhetö.

Ossza meg ezt az oldalt

GPC letöltése

GPC.EU Download
verzió 09/2017

fájl mérete: kb. 49 MB